Årets Vinner:

Vanessa Baird

Årets Nominerte:

Juryen:

 • Eline Mugaas

  Eline Mugaas er kunstner og arbeider hovedsaklig med fotografiet som medium. I Norge er hun blant annet representert i Preus museum, Nordnorsk kunstmuseum og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Hun har også gitt ut en serie fanziner, Album#, i samarbeid med Elise Storsveen. Album ble vist på White Columns i New York i 2014.

 • Raimundas Malašauskas

  Raimundas Malašauskas ble født i Vilnius, er kurator rundt om i verden, skriver iblant. Malašauskas har nylig arbeidet med dOCUMENTA 13 og kuratert ved den 9. Mercosulbiennalen Weather Permitting. Paper Exhibition, en bok med utvalgte tekster av Malašauskas, ble nylig utgitt av Sternberg Press: www.rai.ltGjengivelser og dokumentasjon av prosjektene hans finner du på:www.rye.tw

 • Jonathan Watkins

  Jonathan Watkins har siden 1999 ledet Ikon Gallery, Birmingham. Tidligere arbeidet han flere år i London, som kurator på Serpentine Gallery i perioden 1995-97, og som leder av Chisenhale Gallery fra1990 til 1995. Utstillinger Watkins har kuratert er blant andre Tate Triennial i 2003, Shanghai Biennale i 2006, Sharjah Biennial i 2007, «Negotiations» (Today Art Museum, Beijing i 2010 og Guangzhou Triennial i 2012. Han var også del av det kuratoriske laget for Riwaq, den Palestinske Biennialen i 2007 og han kuraterte den irakiske paviljongen på biennalen i Venezia i 2013.

  Watkins har blant annet skrevet om arbeidene til Giuseppe Penone, Martin Creed, Yang Zhenzhong, Noguchi Rika, Caro Niederer og Cornelia Parker samt monografien om On Kawara, publisert på Phaidon.